oktober 2018

Hoog bezoek!

Op 11 oktober zou de Belgische ambassadeur met medewerkers van het health departement een officieel bezoek brengen aan Munnange Counseling Centre in Oeganda. Spannend dus!

De ambassadeur zelf heeft zich op het laatste moment verontschuldigd, maar hij stuurde een delegatie. Het bezoek was vanuit de counselors heel goed voorbereid en het gaf een mooie kijk op de verscheidenheid van ons werk. De delegatie was bijzonder geraakt door wat wij doen, maar vooral door het feit dat al dit werk door Oegandese counselors gebeurt. Het was een onvergetelijk mooie dag!

Een stukje uit het verslag van onze counselors:

Yesterday, a team from the Belgian Embassy was honoured to visit the Munnange Counseling Centre in Entebbe and witness the valuable and important – but often forgotten – work being done in the area of counselling in Uganda.

The team visited St. Noah Senior Secondary School, Devine Nursery and Primary School (orphaned and non-orphaned children) and Kasenyi landing site, who are some of their partners.

At Kasenyi landing site, they were presented with a play by HIV positive children depicting real life stories at the landing site and how they have benefited from Munnange.

The Embassy team was very impressed by Munnange’s work and support their belief that all people should get a chance to grow as healthy individuals (both physically and mentally) and in return they will contribute to the development of Uganda.

Loading

Ondertussen zijn we uitgenodigd op de Belgische week op de ambassade en in het bijzonder op de ‘Development Day’. Jamilah zal ons vertegenwoordigen, ze was maar wat fier dat ze dit mag doen! Op deze dag komen verschillende organisaties en NGO’s, werkzaam in Oeganda en met Belgische linken, samen voor uitwisseling. MCC zal er de hele dag aanwezig zijn. We werden ook uitgenodigd om samen met de St. Noah club het Munnange lied te brengen.

Geboorte van Malta

 

Op 3 oktober beviel Demi van een dochtertje

            MALTA.

Dikke proficiat en de allerbeste wensen voor de kleine spruit.

 

 

Wandel-, kaas- en wijndag

De namiddag startte met een prachtige wandeling in een heerlijk herfstzonnetje. Nadien bijpraten, een lekkere kaastafel en een flesje wijn en dat alles in een mooi muzikaal kader. Wat wil je meer?

Loading

 

 

 

Dank zij jullie deelname en gulle bijdragen kan MCC de activiteiten in Oeganda met een gerust hart verder zetten. Bedankt!

Nieuwjaar: een koffiegeschenk!

Voor de meesten onder ons is de nakende eindejaarstijd er één van geschenkjes geven en krijgen. Voor velen, hier en zeker in het Zuiden, blijft het bang afwachten hoe morgen eruit zal zien.We durven je dan ook vragen: waarom zou je dit eindejaar niet investeren in mensen?! Met een geschenk van Munnange investeer je in de toekomst van een kind of beter nog van zijn gezin:

  • een heerlijk pakje Munnange-koffie (gemalen of bonen): 6€
  • 2 pakjes Munnange-koffie in geschenkverpakking: 15€
  • een gift waarmee je een kind in Oeganda helpt om psychologische steun te krijgen (25€)
  • een gift waarmee je een gezin de kans biedt verder preventief te werken aan huiselijk geweld en stabiel samenleven (50€).

In ruil hiervoor krijg je een digitaal certificaat waarop jouw schenking vermeld staat. Dit certificaat kan je feestelijk verpakken en geven aan degene voor wie jij een geschenkje hebt gekocht.

Je kan je koffie en je certificaat bestellen via munnange.vzw@gmail.comof via een berichtje op Facebook! Hierbij vermeld je wat je wil bestellen en hoeveel stuks. Wij doen dan verder het nodige, zodat je pakjes tijdig onder de kerstboom liggen!

Opm: voor giften van 50€ of meer kunnen we jou een fiscaal attest bezorgen. Voor meer info  klik hier

Music for Life

We doen ook dit jaar mee met Music for Life!

Heb je zin om een leuke activiteit te organiseren of om een plaatje aan te vragen ten voordele van Munnange, noteer dan alvast in uw agenda dat de warmste week dit jaar doorgaat van dinsdag 18 t.e.m. maandag 24 december.

We zijn benieuwd welke knotsgekke acties dit jaar uit de bus zullen komen!

 

 

Counseling Exhibition

Met enige vertraging bereikten ons foto’s van de Counseling Exhibition, georganiseerd door de Uganda Counseling Association op 24 augustus.

Loading

Vroegere nieuwsbrieven

SEPTEMBER 2018| JAARGANG 7

JANUARI 2018 | JAARGANG 7

DECEMBER 2017 | JAARGANG 6

Wil jij onze NIEUWSFLASH ontvangen via mail?